Efter att vi hade varit vid röda stugan gick vi vidare upp till Kyrktorget. Här finns stenar som formar väggarna av den gamla kyrkan som brann ner samt bänkar där de en gång stod. Här står idag en ny kyrka som byggdes i samband med att staden återuppbyggdes efter branden. Denna kyrka står dock vid sidan av, nästan mitt emot kyrkan finns det gamla rådhuset.


Så här ser torget ut idag.


Och det här är då den nya kyrkan som byggdes efter den stora branden.

Efter detta gick vi runt lite och tittade på alla möjliga affärer och butiker som Kungsbacka har runt torget. Vi gick till exempel förbi en av de mycket äldre butikerna i Kungsbacka som fortfarande finns kvar.

Det här Kungsbacka ån, som vi gick förbi under vår vandring.
Kungsbackaån är det vattendrag som går igenom hela kungsbacka stad och vidare ut till havet. Här kan du med fiskekort fiska och det går även en del båttrafik på vattenleden.

Vi gick dessutom förbi Kungsbacka församlingshem, som tillhör Svenska kyrkan. Annars kallat Skansen.

Vi gick sedan vidare till Kulturhuset Fyren. Fyren är en byggnad där det finns ett kafé, konsthall, konsertsal, filmsal, kulturskola,

konferenslokaler och ett stort bibliotek.

Kulturhuset erbjuder teater, musik och sång klasser för barn och ungdomar. Huset består av tre våningar där biblioteket har halva källarvåningen, hela botten och andra plan för böcker, filmer, tidningar m.m. Kulturhuset har andra halvan av källarplan och kafét har en stor tillbyggd éntre som sina lokaler.

Biblioteket i fyren är det bibliotek som kallas Kungsbacka Bibliotek (det finns en massa andra bibliotek i Kungsbacka kommun men detta är det största). Kungsbacka bibliotek har ett stort utbud av alla möjliga sorters böcker på flera olika språk, de lånar dessutom ut tidningar, cd skivor, filmer och ljudböcker. Man kan dessutom gå till övervåningen och låna en dator som finns där (man behöver dock boka in en tid).
Biblioteket är ett mycket mysigt ställe där man kan gå om man vill få lugn och ro när man arbetar, läser en bok, pluggar eller liknande.

Efter detta var vår dag i Kungsbacka över och vi tog bussen tillbaka till skolan för att sedan sluta.

Emilia & Ida